Условия за ползване

Определения

„ПРОДАВАЧ” е търговец, който продава свои стоки чрез електронния магазин alissa.bg. Продавачът е лицето, с което Потребителят сключва договор за продажба от разстояние на конкретна стока (артикул) в електронния магазин.

„ПОТРЕБИТЕЛ” e дееспособно лице, което се е съгласило с настоящите Общи условия във връзка със заявяването и закупуването на предлаганите чрез електронния магазин стоки.

„ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН” е сайтът alissa.bg с основна цел покупко-продажба на стоки.

„БИОЛЕНД” е търговското дружество “БИОЛЕНД БГ” ООД, ЕИК: 203001198, със седалище в град Варна, ул.Петър Райчев, бл.36, вх.И, ап.37, което създава и поддържа електронния магазин, определя настоящите Общи условия, при които се продават стоките.

„БИОЛЕНД БГ” ООД има пълните права едностранно да променя съдържанието на Интернет сайта, както и начините на достъп до него.

„ПОРЪЧКА” е направената от Потребител заявка към електронния магазин за покупка на една или повече конкретни стоки (артикули). Поръчката се опакова и изпраща по куриер към предварително посочен в поръчката от Потребителя адрес, след като бъде одобрена по имейл или телефон. 
Изпращането на поръчки става само след предварително одобрение по телефон. Одобрението по телефон става след обаждане от служител на онлайн магазина за потвърждение.

„ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА” е сключеният от разстояние чрез настоящия електронен магазин договор за покупко-продажба на стока между Продавач и Потребител.

„КУРИЕР” е търговец, който физически доставя закупената стока до посочен от Потребителя адрес и работи при изискванията на Закона за пощенските услуги.

За Alissa.bg

Alissa.bg е електронен магазин с основен акцент върху предлагането на печатни дизайнерски продукти като постери, покани, картички, и др.

Общи условия

Потребители на системата са лица, проявяващи интерес за покупка към предлаганите от alissa.bg артикули.

За да се пазарува от електронния магазин alissa.bg, е нужно да заявите желанието за поръчка:
– чрез регистрация с парола и електронна поща (e-mail) или име на получателя, имейл, телефон и адрес за доставка. 
– чрез обаждане по телефон и даване на поръчка. В този случай, всеки КЛИЕНТ се задължава да приема Условия и правила за ползване на alissa.bg.

Всеки потребител на системата, заявява и се съгласява да спазва, приема и не нарушава установените условия, правила и задължения за ползването на сайта.

Всеки клиент на онлайн магазина дава съгласие за приемане, спазване и ненарушаване на условията за ползване на сайта.

Системата разграничава два вида потребители: Регистрирани и Нерегистрирани.
С изявени ясно желания и действия от ваша страна – като РЕГИСТРАЦИЯ или Покупка на стока, вие се съгласявате и приемате условието, че системата активира акаунт т.е. регистрация, с цел предоставянето за ползване на предлаганите от alissa.bg услуги.
С тази регистрация имате достъп до предлаганите услуги в alissa.bg. С регистрацията си Вие заявявате, че приемате и се съгласявате да се регистрирате като клиенти с условието, че разбирате, изцяло сте запознат/а, приемате и задължително ще спазвате условията, при използването на предоставяните услуги на alissa.bg.
Всички услуги, предлагани от сайта, могат да бъдат използвани само и единствено за дейност, която не е забранена от закона.

Заявление за съгласие с настоящите правила от потребителите на Alissa.bg

Като клиент на alissa.bg – Вие заявявате, че сте съгласни със следните условия: условия за използване на системата на alissa.bg; Условия за доставка на стоките; срокове за доставка; Условия за заплащане на стоките; Условия за рекламации и връщане на стоки.

Условия за използване на системата на alissa.bg:

1. Заявявате, че като потребител; с регистрацията си Вие се съгласявате и приемате настоящите правила за ползване на предоставените от alissa.bg услуги.
2. При регистрацията си вие предоставяте доброволно по свое желание служебна, фирмена и/или лична информацията, с цел единствено да се възползвате от предоставените услуги на alissa.bg. Предоставянето на актуален телефон за връзка е единствено с цел да потвърдите направената поръчка. 
3. При регистрацията системата активира профил, който вие трябва да поддържате актуален. Носите пълната огговорност за достоверността, актуалността и коректността на публикуваната информация. Публикувате информация, единствено за вас и вашата фирма, от името на фирмата в която работите, след изричното разрешение на собствениците и. Вие се съгласявате и декларирате, че няма да публикувате акаунт от името на трети лица, и няма да се представяте за трети лица.
4. С регистрацията си вие заявявате съгласието да носите отговорност за достоверността, актуалността на публикуваната адресна информация. Ще поддържате съдържанието на вашия профил, винаги актуално, вярно и точно.
5. Вие лично отговаряте за опазването на паролата за достъп до сайта alissa.bg, както и извършените плащания.
6. Съгласни сте, че използвате платформата на alissa.bg само и единствено да закупите желана от вас стока.
7. Няма да дублирате регистрации, както и да се възползвате, като злоупотребявате с предоставените услуги от сайта.
8. При регистрацията си Вие приемате установените правила за ползване на услугите на alissa.bg, като срокове за доставка на поръчани стоки, условия за доставка, цени на куриерските такси, както и условията за върщане и рекламация на стоките.
9. Давате съгласието си, да получавате на посочения в регистрациятa email адрес рекламни съобщения, в това число бюлетини, игри и спонсорирани представяния до потребителите на сайта, съгласявате се  информацията или част от информацията да бъде използвана за маркетингови и статически цели от alissa.bg, което означава и получаването на търговска информация от alissa.bg на email адреса попълнен при регистрация.
10. Изцяло сте отговорни за запазването на конфиденциалност на паролата за достъп, като сте изцяло отговорни за тяхното ползване, и поемате отговорност, ако ги предоставите на трета страна.
11. В случай, че установите нарушаване на Ваше право, Вие имате правото да уведомите alissa.bg.
12. Съгласявате се да използвате услугите на сайта съобразно законите в Република България
13. Съдържанието на сайта в т.ч. текстове, снимки, части от сайта и др. не може да бъде копирано, разпространявано и/или използвано без изрично разрешение на alissa.bg.

 Условия за поръчка и доставка на стоките:

Поръчки в електронния магазин alissa.bg се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

За да извърши поръчка, всеки клиент е необходимо да предостави: точен адрес, телефон за връзка, имена и валиден мейл.
Поръчката се активира след добавяне на един или повече продукти, натискане на бутона и потвърждаване на поръчката през необходимите стъпки вкл. избор на доставка и потвърждаване метод на плащане.

При успешно направена поръчка, Потребителят получава електронно писмо на посочения от него имейл адрес за направената от него поръчка. В това писмо се посочва поръчаната стока, номерът на поръчката, датата и часът, в който е направена поръчката.
Потвърждение по телефон се извършва винаги след завършена поръчка, за уточняване допълнителни подробности по изпълнение на поръчката.

В случай, че поръчаната стока (конкретен модел) не е в наличност, консултантът уведомява Потребителя.
Ако Потребителят не се съгласи поръчката да се отнесе за друга стока (аналогичен модел) или да изчака в срок презареждане на модела, поръчката може да бъде анулирана.

Работното време на oператорите за връзка с alissa.bg
От понеделник до петък от 09:00 до 18:30 часа. Почивни дни: събота и неделя

Поръчки извършени в събота и неделя, както и в дните на официални празници и почивки, се обработват в първия работен ден.

Поръчки, получени без коректни данни на купувача (Потребителя) или липсващи такива, се анулират, ако Прoдавачът не получи коректните данни до 48 часа след постъпването на поръчката.
Такива поръчки получават статус „ОТКАЗАНА”, поради невъзможност да бъдат изпълнени.

Всеки клиент може да откаже направена поръчка, без да е необходимо да упоменава причини за отказа.

Доставка на поръчките:

Доставките на поръчки се извършват с КУРИЕР. Всички поръчани стоки се доставят с КУРИЕР до избран адрес или офис на куриера. Доставките се извършват само след предварително потвърдени поръчки на посочения от клиента телефон за връзка.
Доставката на поръчана стока не се извършва в събота и неделя, както и в дните на официални празници. Обичайните часове за доставка са от 9.00 до 17.30 часа.

Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес в посочения срок или не приеме пратката от куриерския офис да получи в срок стоката, ако е избрал тази опция, Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка.

Срокове за доставка

Срок за доставка на поръчаните стоки от 2 до 5 работни дни в зависимост от населеното място в което клиента се намира и графиците на Куриера за неговото обслужване, освен ако в описанието на артикула не е упоменат друг срок за доставка.
Срокът на доставка може да бъде увеличен, ако поръчката е направена след 16 часа, в петък, събота и неделя, както и дните на официални празници.
В случай, че поръчаният артикул или артикули не са налични, клиентът се уведомява за срока на доставка, който би могъл да бъде удължен от 4 до 15 дни.

Поръчаните стоки се доставят само на територията на Република България от 9 до 17 часа (от понеделник до петък, по изключение и в събота до 13.30 ч. в зависимост от фирмата КУРИЕР)

Доставки не се извършват по време на официални празници, почивни дни.

Цена за доставка:

Куриерската такса се определя спрямо тарифите на избраните куриери.

Условия за Заплащане на стоките:

Плащането става с наложен платеж, при получаване на стоката от куриер.
Всеки потребител има право да разгледа стоката пред куриера преди да я приеме.

Условия за рекламации и връщане на продукт:

Всяка закупена стока от alissa.bg, с изключение на персонализираните продукти, изработени според индивидуалните изисквания на клиента, може да бъде върната в срок от 14 дни от датата на нейното закупуване. 

Върнатите стоки трябва да са с ненарушена цялост и запазен търговски вид.

Всяка стока трябва да се върне с придружаващите я платежни документи.

Стоките (с изключение на персонализираните продукти, изработени според индивидуалните изисквания на клиента) подлежат на връщане, като всички куриерски такси са за сметка на клиента. В случай, че изпратите пратка без да заплатите куриерската такса за връщане, тя няма да бъде приета. Ако желаете, може да използвате услугата на Еконт Експрес – пощенска пратка. В този случай, заплащате цената 2,5-3 лв., но е необходимо да опаковате и надпишете сами.

При върнати стоки, всички платени суми по поръчки се възстановяват по банков път или онлайн метод за разплащане при техническа възможност, с изключение на сумите за куриерски такси.

При отказ от договора, ако Потребителят е заплатил стоката, му се възстановява платената сума за върнатата стока по посочена от него банкова сметка в срок от 5 дни след връщането на стоката.

Формуляр за връщане можете да изтеглите от тук: Формуляр за връщане на стоки.

Суми не се възстановяват, докато Потребителят не върне стоката. Ако стоката не бъде върната в срока от 14 дни, отказът от договора не произвежда действие.

Заявление на Alissa.bg:

Заявление от alissa.bg относно публикуваните продукти и промоции:

alissa.bg предоставя за продажба печатни стоки, като с това не нарушава установените правила за добро поведение и законите на Република България. alissa.bg, организира игри и промоции за излаганите стоки.

Задължения и отговорности на alissa.bg:

* alissa.bg отговаря за поддържането на актуални цени на всички изложени стоки в сайта. 
* alissa.bg е длъжен да обслужи всеки клиент коректно, който е направил поръчка в рамките на деня. 
* alissa.bg има задължението да прозвъни на всеки клиент за да потвърди доставката на продукта.
* alissa.bg няма задължение да гарантира, че с покупката на който и да бил продукт изложен в сайта, потребителите ще задоволят конкретни нужди.
* alissa.bg си запазва правото да отказва или отлага поръчки направени от потребителите на сайта, в случай че стоките ги няма налични и не е възможно да бъдат доставени в уговореното време и срок.
* alissa.bg няма задължение да съхранява неограничено време информация относно публикувани продукти.
* alissa.bg може да премахва, актуализира всички продукти изложени в сайта, както и да изтрива и актуализира настоящите условия по всяко време.
* alissa.bg не е отговорен за щети и вреди, следствие на предоставяните и използвани стоки от потребителите, които са ги закупили.

* alissa.bg не носи отговорност относно извършени плащания от потребителите. Сайтът няма задължение да гарантира, че всички продукти са представени с актуалните си визии и изглед. Някои може да бъдат различни, поради различните настройки на мониторите. 
* Извършените плащания от потребителите в alissa.bg си остават техен риск.

Права на alissa.bg
alissa.bg има следните права, но не и задължението да:
*Премахва, изтрива или забранява публикуването на информация в сайта, която е в нарушение на настоящите правила и законите на Република България.
*Премахва потребители, продукти, промоции, статии или информация, адреси, телефони, уеб страници, в случай че се установи неспазването на настоящите правила за използване на alissa.bg. В случай, че се установи, че конкретен потребител не спазва настоящите условия и разпространява материали и информация, която е защитена от авторско право и забранени от закон материали, alissa.bg си запазва правото, но не и задължението, да ги премахва от системата;

* alissa.bg си запазва правото да отказва или отлага поръчки, направени от потребителите на сайта, в случай че стоките ги няма налични и не е възможно да бъдат доставени в уговореното време и срок.
* alissa.bg си запазва правото да контролира времето на съхранение на съобщенията.
* alissa.bg запазва правото, но не и задължението да наблюдава материалите изпращани чрез системата. alissa.bg има правото, но не и задължението да премахва материали, считани че представляват заплаха или форма на насилие.
* Запазва си правото да предоставя на органите на реда публикуваната информация, както и разменена кореспонденция или каквато и да е информация за потребителите в сайта при поискване по съответния служебен ред.
* Да изпраща на посочените в регистрацията e-mail адреси от потребителите/фирми рекламни съобщения, в това число бюлетини, игри и спонсорирани представяния до потребителите на сайта.
* alissa.bg запазва правото да премахва във всеки един момент, предоставянето на всички или някой от услугите без никакви задължения към потребителите.
* alissa.bg запазва правото да добавя нови услуги в сайта, непротиворечащи на законите в Република България
* Всички промени в сайта, ще бъдат оповестявани чрез публикуването има в сайта, но alissa.bg няма задължение да информира лично потребителите за извършените промени.
* alissa.bg не гарантира полезност и пълнота на информацията, която е поместена в сайта, както и не носи отговорност за щети и вреди в резултат на употребата й.
* alissa.bg запазва правото да се свързва с потребителите по телефона чрез предоставения телефонен номер при необходимост от доуточняване на поръчката, технически въпроси или обявяване на рекламни промоции и съобщения.

Политика на поверителност в alissa.bg
Поверителност в alissa.bg – автоматично се събира информация за Вашия IP адрес, използван браузър, използвана резолюция, продължителността на престой в сайта, както и посетените от Вас страници в alissa.bg. Събирането на тази информация е само и единствено с цел предлагане на услугите в сайта и статистически анализ. Събираните лични данни се използват единствено и за цел, обслужване на Вашето желание за покупка на дадена стока. Ние гарантираме, че по никакъв начин не предоставяме Вашата лична информация на трети лица. Информацията която предоставяте при регистрацията: като лични данни, име, телефон, имейл не се предоставят на трети лица, а се използва с цел, предоставянето на услугите на сайта. В сайта използваме рекламни фирми – трети страни за показването на реклами, когато посещавате уебсайта ни. Възможно е тези фирми да използват информация (която не включва Вашето име, адрес, имейл адрес или телефонен номер) относно посещенията Ви на този и други уебсайтове с цел да показват реклами за стоки и услуги, които може да представляват интерес за Вас. Ако искате да получите повече информация за тази практика моля информирайте се от страницата на съответния рекламен доставчик.

Съдържание на сайта
Опциите, съветите, изявленията или друга информация съдържана на нашия сайт не може да бъде копирана, разпространявана или отчасти използвана без изричното разрешение на alissa.bg.

Връзки с трети страни
alissa.bg може да съдържа линкове към други страници извън сайта или Интернет ресурси. Ние не контролираме съдържанието им, както и не сме отговорни за съдържанието, продуктите, услугите или информацията намираща се в тези линкове.

Авторски права
Логото, съдържанието и останалите елементи на сайта са изключителна собственост на alissa.bg. Вие се задължавате да не копирате, модифицирате, публикувате, предавате, изнасяте, продавате каквато и да била информация обект на авторско право.

Ограничение на отговорност
alissa.bg няма да е отговорен за случайни събития, последици, недиректни щети, имуществени или неимуществени щети, в следствие на предоставените услуги.

Промени в сайта
Всички промени, които извършваме, ще бъдат оповестявани чрез публикуването им в сайта, като alissa.bg няма задължението да информира всеки потребител лично.

Ние запазваме правото да:
1. Променяме съдържанието и условията на това изявление по всяко време и без предварително предупреждение.
2. Да подменяме описанието към артикулите, без предварително предупреждение.
3. Да променяме съдържанието на сайта: да спираме предлагането на артикули, да подменяме срокове за доставка, въвеждаме промоции и намаления.
4. Да премахваме линкове без предварително предупреждение
5. Да не обслужваме клиенти които са некоректни, не спазват посочените условия
6. Да премахваме и отказваме поръчки на потребители в случай, че  предложената контактна информация не е актуална и действията на КЛИЕНТА не отговаря на условията по-горе. В такъв случай alissa.bg няма задължение за обслужване на некоректни клиенти.

Дата на обновяване на настоящите условия: 11.02.2020.

Винаги можете да ни намерите на адрес: contact@alissa.bg